Πεζοπορικό αποκριάτικο διήμερο στην Νάξο με τους Περπατητές Κύριο

24 Φεβρουαρίου, 2020 7889

Πεζοπορικό Αποκριάτικο Διήμερο στην Νάξο με τους Περπατητές 29 Φεβρουαρίου με 1 Μαρτίου σε ΧΑΛΚΙ - ΜΟΝΗ - ΑΚΑΔΗΜΟΙ - ΚΑΛΟΞΥΛΟΣ - ΔΙΑΣΕΛΟ ΟΡΟΥΣ ΦΑΝΑΡΙΟΥ - ΑΠΕΙΡΑΝΘΟΣ.
Για την καλύτερη οργάνωση των μετακινήσεων εντός Νάξου, οι δηλώσεις συμμετοχής είναι μέχρι την Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου.

Το τελευταίο Σαββατοκύριακο της Αποκριάς η ομάδα των Περπατητών θα πραγματοποιήσει μια διήμερη πεζοπορική εξόρμηση στην γειτονική μας Νάξο, εξερευνώντας για ακόμη μια φορά τα όμορφα της μονοπάτια και συμμετέχοντας όσοι επιθυμούν στα Διονυσιακά αποκριάτικα έθιμα του νησιού.

Αναχωρώντας από Πάρο το Σάββατο 29/02 και μετα την άφιξη μας στην Χώρα Νάξου ξεκινάμε αμέσως με προορισμό τον οικισμό Χαλκί στην όμορφη περιοχή της Τραγαίας. Με αφετηρία το Χαλκί θα περπατήσουμε μια εύκολη κυκλική διαδρομή, 6 -7 χιλιομέτρων και διάρκειας 2-3 ωρών, στις καταπράσινες κοιλάδες από βελανιδιές, ελιές και πλατάνια της Ναξιακής ενδοχώρας. Περνώντας από τους υπέροχους οικισμούς Μόνη, Καλόξυλος, Ακάδημοι και έχοντας θέα μας τα ψηλά βουνά και τις χαμηλότερες πλαγιές που κρύβουν μέσα τους ξεχασμένα εκκλησάκια και υπέροχους βυζαντινούς ναούς μοναδικής αρχιτεκτονικής όπως η Παναγία Δροσιανή και ο Αγ .Γεώργιος Διασωρίτης που θα συναντήσουμε κατά την διαδρομή μας μέχρι να τερματίσουμε στο Χαλκί.

Την Κυριακή 01/03 θα πεζοπορήσουμε μια διαδρομή 10 χιλιομέτρων με βαθμό δυσκολίας μέτρια έως δύσκολη διάρκειας 3-4 ωρών και υψομετρικής διαφοράς +/- 400 μέτρα. Με αφετηρία ξανά το γραφικό Χαλκί θα περπατήσουμε προς τον οικισμό Καλόξυλο και από εκεί προς τον Αγ.Σπυριδωνα για να ανηφορίσουμε προς την τρίτη σε ύψος κορυφή της Νάξου το όρος Φανάρι, 883 μέτρα, μέσα από μια υπέροχη διαδρομή που αιχμαλωτίζει τις αισθήσεις μας.
Η πράσινη φύση της Νάξου, οι απότομες και άγριες πλαγιές της θα μας οδηγήσουν στο φιδογυριστό και σχετικά απότομο παλιό μονοπάτι των πλακάδων και από εκεί στο διάσελο του Φαναρίου.
Φτάνοντας στο διάσελο η θέα στο βάθος του ορίζοντα είναι μοναδική Μάκαρες Δονούσα, Αμοργός και από κάτω στους πρόποδες του Φαναρίου από από ψηλά η γραφική Απείρανθος ένα από τα ομορφότερα χωριά της ορεινής Νάξου, όπου και θα τερματίσει η διαδρομή μας.
Σημείο συνάντησης στο Χαλκί στις 09:30.
Επειδή η διαδρομή της δεύτερης μέρας δεν είναι κυκλική μετά την άφιξη μας στο Χαλκί θα πρέπει ολα τα αυτοκίνητα με μόνο τους οδηγούς να μεταβούν στην Απείρανθο όπου και θα σταθμεύσουν εκεί για την επιστροφή μας. Κατόπιν θα επιστρέψουν οι οδηγοί στο Χαλκί με 2-3 αυτοκίνητα για να ξεκινήσουμε όλοι μαζί την πεζοπορία μας. Χρόνος αναμονής μέχρι να πάνε και να επιστρέψουν οι οδηγοί 30 με 40 λεπτά.

Η αναχώρηση από Πάρο προς Νάξο θα γίνει το Σάββατο στις 11:30 με το Βlue star ferries Ενώ η επιστροφή μας από Νάξο προς Πάρο θα είναι την Κυριακή στις 18:00 ξανά με το Blue star. Οποίος επιθυμεί μπορεί να παρατείνει την διαμονή του για τα κούλουμα της Καθαράς Δευτέρας.
Οι μετακινήσεις μας στην Νάξο κατά την διάρκεια του διημέρου θα πραγματοποιηθούν με τα ίδια μέσα από Πάρο ή με ενοικίασης αυτοκινήτων από την Νάξο.
Η διαμονή μας θα γίνει στην Χώρα της Νάξου σε ενοικιαζόμενα δωμάτια όπου θα μας δοθεί η δυνατότητα να παρακολουθήσουμε και να συμμετάσχουμε στα αποκριάτικα δρώμενα του νησιού.
Για το αναλυτικό πρόγραμμα του διημέρου καθώς και για δηλώσεις συμμετοχής επικοινωνήστε με τους Μοσχούλα Σκιαδά :6970978259 και Ντάνο Τσαντιράκη : 6948372181.

Ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο για να δείτε το πρόγραμμα του διημέρου συνοπτικά :
https://drive.google.com/file/d/1ZrLAdQTDexIs1ohx4meyg2bbMMcQaXoo/view?usp=sharing