Τα μικρόβια βλάπτουν και την ορθή κρίση Κύριο

10 Μαϊος, 2020 564

Η εποχή είναι περίεργη. Ο εγκλεισμός μας στα σπίτια μας έφερε πολλές φορές αντιμέτωπους με τους ίδιους τους εαυτούς μας. Και σε αυτή την αυτοσυγκέντρωση αναβίωσαν η ανασφάλεια και η αβεβαιότητα. Λογική συνέπεια όσων έχουμε περάσει.

Διαπιστώνουμε όμως ότι σ’ αυτή μας την εσωτερική αναζήτηση βρέθηκαν και μερικοί (ή μάλλον μερικές) απέναντι σε «φαντάσματα» που δήθεν μας κυνηγούσαν ή και μας αμφισβητούσαν. Μια τέτοια περίπτωση είναι και της Προέδρου της Παροικιάς που ένοιωσε μόνη απέναντι σε συνεργάτες και συντοπίτες και ζητούσε τη στήριξη ή μάλλον την παρηγοριά στη μοναξιά που η ίδια αισθάνθηκε ότι έχει. Λογικό θα πείτε γιατί όλοι λίγο πολύ έχουμε την ανάγκη της κοινωνικής αποδοχής σε εποχές απομόνωσης.

Παράλογο όμως όταν η πραγματικότητα αντιβαίνει στις φαντασιώσεις. Γιατί στη συγκεκριμένη περίπτωση αναρωτιέται κανείς από πού και από ποιους στερείται η κυρία Πρόεδρος τη στήριξη; Τι απόγιναν τα εθελοντικά «δεκανίκια» που έψαχνε μέσω κάποιων Συλλόγων; Γιατί έβαζε διάφορους να μοιράζουν χαρτιά για στήριξη; Δεν έχει την πλειοψηφία; Ή μήπως τελικά την έχασε; Και αν την έχασε για ποιο λόγο συνέβη; Φταίνε όλοι όσοι την στήριζαν; Ή μήπως φταίει κάπου και η ίδια; Και αν δεν φταίει για κάποιο σοβαρό λόγο, μήπως φταίει το γεγονός ότι δεν έχει αντιληφθεί πως τα δημόσια πρόσωπα είναι -και λογικά- εκτεθειμένα στην κριτική και, ειδικά στις κλειστές κοινωνίες, είναι συχνότερη η απαξίωση από την αποθέωση;

Καλό θα είναι η Πρόεδρος να συνεχίσει σε άλλη βάση την εσωτερική της αναζήτηση. Να σκεφτεί πού -ίσως- έχει κάνει λάθος και βρέθηκε, όπως λέει, μόνη. Και αν όντως δεν έχει κάνει λάθος στις δράσεις μήπως, τελικά, έχει κάνει λάθος στις επιλογές των συνεργατών της.

Ψυχραιμία κυρίες και κύριοι, τα μικρόβια δεν βλάπτουν μόνο την υγεία. Βλάπτουν και την ορθή κρίση. Ειδικά όταν μεταδίδονται από τη μεμψιμοιρία.

Ο ΑΝΑΛΥΤΗΣ