Πολιτιστικός Σύλλογος Άσπρου Χωριού «ΑΤΛΑΝΤΙΣ» | Η εξαήμερη εκδρομή στην Α. Μακεδονία & Θράκη Κύριο

29 Οκτωβρίου, 2018 1212

Με μεγάλη επιτυχία διοργανώθηκε στο διάστημα από 19 έως 24 Οκτωβρίου η εξαήμερη εκδρομή που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Άσπρου Χωριού «ΑΤΛΑΝΤΙΣ» στην Ανατολική Μακεδονία και στην Θράκη.

Η διαδρομή της εκδρομής περιελάμβανε πολύ όμορφες διαδρομές. Ξεκινήσαμε με περιήγηση στην όμορφη Θεσσαλονίκη και ακολούθησαν οι πόλεις των Σερρών και της Δράμας, και το σπήλαιο της Αλιστράτης. Προσκυνήσαμε στους μεταβυζαντινούς Ναούς του Αγίου Νικολάου & της Παναγίας Παντάνασσας στο μαγευτικό Πόρτο Λάγος, της λίμνης Βιστωνίδας. Επισκεφτήκαμε την Σμίνθη, ένα από τα πιο παραδοσιακά Πομακοχώρια και καταλήξαμε και περιηγηθήκαμε στην πανέμορφη Ξάνθη όπου ξεναγηθήκαμε στην «παλιά πόλη» με την υπέροχη ξενάγηση της τοπικής ξεναγού κ. Μαρίας Μπαρμπαλιού. Στην συνέχεια περιηγηθήκαμε στο ιστορικό κέντρο της Κομοτηνής, και στον νομό Έβρου και συγκεκριμένα στην Αλεξανδρούπολη, στις Φέρες και τον αυθεντικό βυζαντινό ναό της Παναγίας Κοσμοσώτειρας του 12ου αιώνα, στο Εθνικό Πάρκο Δάσους Δαδιάς, στο περίφημο Σουφλί με τα χαρακτηριστικά κουκουλόσπιτα γνωστό για τα υφαντά & τα μεταξωτά του και στο Διδυμότειχο, απολαμβάνοντας σε όλα τα παραπάνω την υπέροχη ξενάγηση του τοπικού ξεναγού κ. Αντώνη Ιωαννίδη.

Στην επιστροφή του ταξιδιού μας επισκεφτήκαμε τους Τοξότες και τον Νέστο ποταμό, την Νέα Καρβάλη όπου επισκεφτήκαμε τον ναό του Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου και προσκυνήσαμε το σκήνωμα του Αγίου και την πόλη της Καβάλας όπου και κάναμε περιπατητική ξενάγηση στην «παλιά πόλη» και στα μνημεία της πόλης. Στην διαδρομή μας προς τον Όλυμπο, θαυμάσαμε τον μαρμάρινο Λέοντα της Αμφιπόλεως και μεταβήκαμε για προσκύνημα στην Ιερά Μονή Αγίου Διονυσίου του εν Ολύμπω. Τέλος στην επιστροφή μας για Πειραιά θαυμάσαμε κατά την διαμονή μας το όμορφο κάστρο του Πλαταμώνα και κάναμε και μία στάση στην όμορφη πόλη του Βόλου. Επιστρέψαμε με τις καλύτερες εντυπώσεις ανανεώνοντας το ραντεβού μας για του χρόνου.

Με την ευκαιρία της δημοσίευσης θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους συμμετέχοντες για τις πολύ όμορφες στιγμές που ζήσαμε όλοι μαζί, το γραφείο ΤRAVEL TIME για την άψογη διοργάνωση της εκδρομής, τον οδηγό κ. Σπύρο Καστελιώτη για την ασφαλή μεταφορά των εκδρομέων, και τους τοπικούς ξεναγούς κ. Αντώνη Ιωαννίδη και κ. Μαρία Μπαρμπαλιού για τις υπέροχες ξεναγήσεις που μας έκαναν.

 

{gallery}atlantis_ekdromi_10-2018{/gallery}