Συμβουλές οδικής ασφάλειας μέσα από διαδραστική προβολή σε μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Αντιπάρου Κύριο

15 Ιουνίου, 2018 1008

Την ενημέρωση πραγματοποίησε Αξιωματικός του Αστυνομικού Τμήματος Πάρου

Στο πλαίσιο υλοποίησης στόχων που τέθηκαν από την Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Νοτίου Αιγαίου στην αρχή της σχολικής χρονιάς 2017-2018 και αφορούν, μεταξύ άλλων, την ευαισθητοποίηση της μαθητικής κοινότητας σε θέματα οδικής ασφάλειας και πρόληψης τροχαίων ατυχημάτων, πραγματοποιούνται ενημερωτικές διαλέξεις με αντικείμενο τη σωστή κυκλοφοριακή αγωγή.

Την 12 Ιουνίου 2018 πρωινές ώρες πραγματοποιήθηκε, από Αξιωματικό του Αστυνομικού Τμήματος Πάρου, διαδραστική προβολή προσαρμοσμένου οπτικοακουστικού υλικού κυκλοφοριακής αγωγής σε μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Αντιπάρου.

Αποσκοπώντας και συμβάλλοντας στην καλλιέργεια της σωστής οδηγικής συμπεριφοράς επισημάνθηκαν συμβουλές άμεσα συνυφασμένες με την καθημερινότητα των παιδιών όπως, η επιλογή του ασφαλέστερου δρομολογίου από και προς το σχολείο, η κίνηση στο δρόμο, το πεζοδρόμιο, οι διαβάσεις πεζών και η κυκλοφορία με ποδήλατο.

Σημειώνεται ότι, τη διάλεξη παρακολούθησαν -40- μαθητές, οι οποίοι μαζί με τους εκπαιδευτικούς τους είχαν την ευκαιρία να υποβάλλουν ερωτήματα και να ενημερωθούν, επιδεικνύοντας ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Υπενθυμίζεται ότι, η Ελληνική Αστυνομία ανταποκρίνεται θετικά σε αιτήματα παροχής διαλέξεων κυκλοφορικού περιεχομένου σε σχολεία, με κύριο στόχο την πληροφόρηση των μαθητών.

DIALEKSH ODIKH ASFALEIA ANTIPAROS Φ2