Τιμήθηκε η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στο 10ο Φεστιβάλ Μελιού Κύριο

11 Δεκεμβρίου, 2018 1213

  Βραβείο τιμώμενης περιφέρειας έλαβε η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στο 10ο Φεστιβάλ Μελιού και προϊόντων Μέλισσας που πραγματοποιήθηκε στο Στάδιο Ειρήνης κ Φιλίας από τις 7 εώς 9 Δεκεμβρίου, όπου η Περιφέρεια συμμετείχε στο φεστιβάλ με δικό της περίπτερο. Στο φεστιβάλ, συμμετείχαν εκπρόσωποι από οργανώσεις μελισσοκόμων από όλη την Ελλάδα και 28 παραγωγοί από την Πάρο, Νάξο, Άνδρο, Αμοργό,  Τήνο, Κέα, Ρόδο, Κάλυμνο, Κάρπαθο, Χάλκη και την Λέρο, με μέλι και προϊόντα μέλισσας, που παράγονται στα νησιά, τα οποία κυριάρχησαν με το εξαιρετικής ποιότητας θυμαρίσιου και πευκοθυμαρίσιου μελιού.  

   Το Φεστιβάλ Μελιού συνιστά την μεγαλύτερη εκδήλωση μελιού και προϊόντων Μέλισσας στην Ελλάδα. Δίνει στους μελισσοπαραγωγούς μια ευκαιρία προβολής των προϊόντων τους στο ευρύ κοινό και στους επαγγελματίες εστίασης και εμπορίας. Ακόμα αποτελεί τον τόπο για την σύναψη εμπορικών και επιχειρηματικών συμφωνιών μεταξύ των παραγωγών και των επιχειρήσεων παραγωγής και διακίνησης μελισσοκομικών προϊόντων και εξοπλισμού.

   Στο Φεστιβάλ παραβρέθηκε ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου και Έπαρχος Π.Ε. Πάρου κ. Κώστας Μπιζάς όπου συνεχάρη τους μελισσοκόμους των νησιών μας για την αξιόλογη παρουσία τους αλλα και για την ανάδειξη των τοπικών μας προϊόντων.